Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Τα μυστήρια των λαβυρίνθων

Τα μυστήρια των λαβυρίνθων

Τα μυστήρια των λαβυρίνθων

Κωδικός Λαβυρίνθου: 108751Κωδικός-ISBN: 108751Έτος έκδοσης: 2004Συγγραφέας: Σιέττος, Γεώργιος Β.Εκδοτικός οίκος: ΠΥΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣΛέξεις κλειδιά: Ελλάδα, Αρχαία ελληνική θρησκεία και μυθολογία Κατάσταση: ΚΑΛΗ Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο Σελίδες: 317 Θέματα: Ελλάδα, Αρχαία ελληνική θρησκεία και μυθολογία Γλώσσες: Ελληνική, Νέα
Τελική Τιμή:22.32€
Αμεση παραλαβή / Παράδοση 1 έως 3 ημέρες

Η μυθική ενότητα Μινώταυρος και Λαβύρινθος περικλείει μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες και σύνθετες πτυχές της ελληνικής και όχι μόνο μυθικής σκέψης. Πρόκειται για πλοκή αφηγήσεων που έχει διασχίσει, τουλάχιστον απ` όσο ξέρουμε, περισσότερο από τέσσερις χιλιάδες χρόνια πολιτισμού και επιβιώνει ως τις μέρες μας μέσα από διαρκώς εμπλουτισμένες ερμηνευτικές προσεγγίσεις. Ο Μινώταυρος δεν ήταν κανένα τρομακτικό τέρας. Ήταν ο Μύστης `Θεάνθρωπος`. Ο Λαβύρινθος ήταν το χοροστάσιο της `Θεονύμφης` Αριάδνης, αλλά και ένα κτίριο ή σπήλαιο μέσα στο οποίο τελούνταν Μυήσεις με πολλά και δύσκολα μυητικά στάδια από τα οποία έπρεπε να διέλθει νικητής και τροπαιούχος ο Μύστης. (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]