Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Πρόεδροι της Βουλής, Γερουσίας και Εθνοσυνελεύσεων 1821-2008

Πρόεδροι της Βουλής, Γερουσίας και Εθνοσυνελεύσεων 1821-2008

Πρόεδροι της Βουλής, Γερουσίας και Εθνοσυνελεύσεων 1821-2008

Κωδικός Λαβυρίνθου: 108671Κωδικός-ISBN: 978-960-6757-16-7Έτος έκδοσης: 2009Συγγραφέας: Κωστής, Γιάννης & Παπαδημητρίου, Κώστας Δ., 1954- & Πραβίτα, Μαρία - Ηλιάνα & Σαβοριανάκης, ΠαναγιώτηςΕκδοτικός οίκος: Ίδρυμα της Βουλής των ΕλλήνωνΛέξεις κλειδιά: Ελλάδα, Βιογραφία: Ιστορική, πολιτική & στρατιωτική, Ιστορία, Πολιτική και κυβέρνηση, Οι πολιτικοί ηγέτες και ηγεσία Κατάσταση: ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο Σελίδες: 538 Θέματα: Ελλάδα, Βιογραφία: Ιστορική, πολιτική & στρατιωτική, Ιστορία, Πολιτική και κυβέρνηση, Οι πολιτικοί ηγέτες και ηγεσία Γλώσσες: Ελληνική, Νέα
Tιμή Καταλόγου: 40.19€Έκπτωση:53%Τελική Τιμή:19.00€
Αμεση παραλαβή / Παράδοση 1 έως 3 ημέρες

Η δημοκρατία γεννήθηκε από τους Έλληνες και είναι συνυφασμένη με τους αγώνες του Ελληνικού Λαού για Ελευθερία. Σημαντικό μέρος της ιστορίας της δημοκρατίας είναι η ιστορία των θεσμών της και των ανθρώπων που τους υπηρέτησαν. Το σύγχρονο Ελληνικό κράτος από την αρχή του αγώνα της δημιουργίας του στηρίχθηκε σε θεσμούς αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας: Εθνοσυνελεύσεις, Βουλή, Γερουσία. Με αυτούς αγωνίστηκε, κυβερνήθηκε, ολοκλήρωσε την εθνική και εδαφική συγκρότησή του και πορεύεται με τους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς στον σύγχρονο κόσμο. Σήμερα η Βουλή των Ελλήνων ασκεί την νομοθετική λειτουργία και είναι το αντιπροσωπευτικό σώμα της Ελληνικής Δημοκρατίας. Πιστεύουμε ότι η καταγραφή της δημοκρατικής ιστορίας μας είναι καθήκον μνήμης και εγγύηση για το δημοκρατικό μέλλον. Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και την Δημοκρατία ανέθεσε σε πέντε διακεκριμένους επιστήμονες (. . .) την συγγραφή αυτού του τόμου που αναφέρεται στους προέδρους της Βουλής, της Γερουσίας και των Εθνοσυνελεύσεων από το 1821 έως σήμερα. (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]