Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Παρών και αμέτοχος

Παρών και αμέτοχος

Παρών και αμέτοχος

Κωδικός: 978-960-04-1890-3Έτος έκδοσης: 2001Συγγραφέας: Εξαρχοπούλου, ΛίλυΕκδοτικός οίκος: ΚΕΔΡΟΣΛέξεις κλειδιά: Μυθοπλασίες: ειδικές μορφές Κατάσταση: ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο Σελίδες: 248 Θέματα: Μυθοπλασίες: ειδικές μορφές Γλώσσες: Ελληνική, Νέα
Tιμή Καταλόγου: 13.20€Έκπτωση:55%Τελική Τιμή:5.90€

Τέσσερα πρόσωπα συναντιούνται σε μια κυκλική ιστορία που διαθλάται σε παράλληλους καθρέφτες. ΄Ολοι παρόντες και αμέτοχοι στα γεγονότα που εκτυλίσσονται δίπλα τους, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Κάποιοι έχουν συναίσθηση αυτής της κατάστασης, κάποιοι όχι. Το αρχικά υπερτροφικό εγώ του ενός -εξ ανάγκης και ιδιοσυγκρασίας- αντιστοιχεί στην πρωτοπρόσωπη αφήγηση που έρχεται να αντιπαρατεθεί στο συλλογικό εμείς της γυναικείας φωνής που κρατά γερά τα ηνία και ελπίζει πάντα, ίσως λόγω μητρότητας, σ` ένα καλύτερο αύριο. Το εσύ δοκιμάζει, διστάζει, προσπαθεί να ανακαλύψει λύσεις -έστω και ατομικές. Η τριτοπρόσωπη αφήγηση επιχειρεί να συνθέσει μια επώδυνη παρουσία που ουσιαστικά αρνείται να αντιμετωπίσει την ίδια της τη φύση και, για την ώρα, προτιμά τα σκοτάδια.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]