Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Ο λοχαγός Αλατρίστε

Ο λοχαγός Αλατρίστε

Ο λοχαγός Αλατρίστε

Κωδικός: 978-960-16-1574-5Έτος έκδοσης: 2005Εκδοτικός οίκος: Εκδόσεις ΠατάκηΛέξεις κλειδιά: Ισπανία, Μυθοπλασίες: ειδικές μορφές Κατάσταση: ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ
Tιμή Καταλόγου: 12.56€Έκπτωση:29%Τελική Τιμή:8.90€

`Δεν ήταν ο πιο τίμιος ή ο πιο θεοσεβούμενος άνθρωπος, ήταν όμως γενναίος άντρας ...`
Μ` αυτά τα λόγια αρχίζει `Ο λοχαγός Αλατρίστε`, η ιστορία ενός βετεράνου στρατιώτη των ταγμάτων της Φλάνδρας στη Μαδρίτη του 17ου αιώνα.
Ο αναγνώστης, ξέπνοος, βυθίζεται κυριολεκτικά, μέσα από τις επικίνδυνες και παθιασμένες περιπέτειες του λοχαγού Αλατρίστε, στις δολοπλοκίες της Αυλής μιας διεφθαρμένης και σε παρακμή Ισπανίας, σε ενέδρες σε σκοτεινούς δρομίσκους μέσα στη λάμψη του ατσαλιού των σπαθιών, σε ταβέρνες όπου ο Φρανθίσκο δε Κεβέδο συνθέτει σονέτα ανάμεσα σε καβγάδες και καράφες κρασιού, ή σε θεατρικές αυλές όπου τα ανεβάσματα των έργων του Λόπε δε Βέγα καταλήγουν σε μαχαιρώματα.
`Ο λοχαγός Αλατρίστε` είναι το πρώτο βιβλίο της εξαιρετικής σειράς των περιπετιών του λοχαγού Αλατρίστε, που χαρακτηρίστηκε από το The Times Literary Supplement `ένα μοναδικό λογοτεχνικό γεγονός`.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]