Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Περσέπολις

Περσέπολις

Περσέπολις

Κωδικός Λαβυρίνθου: 104052Κωδικός-ISBN: 978-960-8085-03-9Έτος έκδοσης: 2006Εκδοτικός οίκος: ΗλίβατονΛέξεις κλειδιά: Ιράν, Τέχνη εικονογραφημένων & κινουμένων σχεδίων, Απομνημονεύματα, Ασιατική ιστορία Κατάσταση: ΚΑΛΗ Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο Σελίδες: 158 Τίτλος πρωτότυπου: Persepolis 1 & Persepolis 2 Θέματα: Ιράν, Τέχνη εικονογραφημένων & κινουμένων σχεδίων, Απομνημονεύματα, Ασιατική ιστορία Γλώσσες: Ελληνική, Νέα
Tιμή Καταλόγου: 14.93€Έκπτωση:65%Τελική Τιμή:5.20€
Αμεση παραλαβή / Παράδοση 1 έως 3 ημέρες

Πως μεγαλώνει ένα παιδί στο Ιράν στα δύσκολα χρόνια της ανατροπής του Σάχη της ισλαμικής επανάστασης και του πολέμου Ιράν Ιράκ. Η Μαργιάν Σατραπί αφηγείται τα παιδικά της χρόνια και ταυτόχρονα μια ταραγμένη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας της πανάρχαιης χώρας της μέσα από την καθημερινότητα και την ασυνήθιστη ιστορία της οικογένειάς της. Η καταπίεση των ανθρώπων και ιδιαίτερα των γυναικών, η εντυπωσιακή αντίθεση δημόσιου και ιδιωτικού βίου, η πανανθρώπινη δίψα για ελευθερία, ειρήνη και δημοκρατία, με τα μάτια μιας αξιολάτρευτης πιτσιρίκας δοσμένα με χιούμορ, συγκίνηση και τρυφερότητα. Πολυεπίπεδο, βαθιά πολιτικό, ένα καίριο σχόλιο στα ανελεύθερα καθεστώτα και τον πόλεμο, το βιβλίο μας θυμίζει τη δύναμη του ανθρώπου όπου γης να μάχεται κάθε είδους αυταρχισμό.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]