Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Νικίου και Γούναρη Αδιέξοδον

Νικίου και Γούναρη Αδιέξοδον

Κωδικός Λαβυρίνθου: 103240Κωδικός-ISBN: 978-618-83901-3-3Έτος έκδοσης: 2019Συγγραφέας: Στασινόπουλος Ι. ΓεώργιοςΕκδοτικός οίκος: ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ Κατάσταση: ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ Σελίδες: 460
Tιμή Καταλόγου: 25.00€Έκπτωση:10%Τελική Τιμή:22.50€
Αμεση παραλαβή / Παράδοση 1 έως 3 ημέρες

Σικελία, Επιπολαί θέρος 414 π.Χ. - Μικρά Ασία, Κάλε Γκρότο Αύγουστος 1921

Δύο αδιέξοδα σε Δύσι και Ανατολή και με απόστασι 2335 ετών ωδήγησαν σε δύο καταστροφές, την καταστροφή των Αθηναίων στην Σικελία και την Μικρασιατική.


Ακούσιοι πρωτεργάτες, οι δύο πρωταγωνιστές Νικίας ο Νικηράτου και Δημήτριος Γούναρης, μέσω μία παραλληλης πορείας κατέληξαν στον θάνατο από χέρι ελληνικό. Δύσκολα θα μπορέση ο αναγνώστης να διακρίνη σημείο απεμπλοκής μέσα σε κλιμακούμενες δραματικές εξέλιξεις. Από την λαμπράν παρασκευήν μέχρι την τραγική κατάληξι απατηλές επιτυχίες και φρούδες ελπίδες διαφυγής έφερναν τους δύο σε μία όλο και πιο περίπλοκη αυτοπαγίδευσι.


Έφθασαν και οι δύο, παρ' όλους τους δυσταγμούς, στα πρόθυρα της τελικής νίκης. Τίποτε όμως δεν ήτο αρκετό να καταβάλη την θέλησι των αντιπάλων τους Ερμοκράτους του έρμωνος και Μουσταφά Κεμάλ πασά.