Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝ (ΔΙΤΟΜΟ) ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ

Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝ (ΔΙΤΟΜΟ) ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ

Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝ (ΔΙΤΟΜΟ) ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ

Κωδικός Λαβυρίνθου: 103042Έτος έκδοσης: 2008Συγγραφέας: Καραβίτης, ΙωάννηςΕκδοτικός οίκος: ΠετσίβαΛέξεις κλειδιά: Ημερολόγια, επιστολές, Στρατιωτική ιστορία, ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Κατάσταση: ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο Σελίδες: 1080 Θέματα: Ημερολόγια, επιστολές, Στρατιωτική ιστορία Γλώσσες: Ελληνική, Νέα
Tιμή Καταλόγου: 63.60€Έκπτωση:32%Τελική Τιμή:43.00€
Αμεση παραλαβή / Παράδοση 1 έως 3 ημέρες

"Δεν γράφω ιστορία του Μακεδονικού Αγώνα, αλλά αναμνήσεις των όσων εγώ έπραξα, ολίγα των όσων είδα και ελάχιστα των όσων άκουσα".
Μ' αυτή τη φράση τελειώνει τα Απομνημονεύματά του ο γεννημένος στην Ανώπολη των Σφακίων Κρήτης, Ιωάννης Καραβίτης, απόγονος του επαναστάτη Γιάννη Δασκαλογιάννη, το φθινόπωρο του 1883.
Το επίθετό του το πήρε προφανώς από το χρώμα της επιδερμίδας και τον ατίθασο χαρακτήρα του. Προέρχεται δε πιθανόν από τις τουρκικές λέξεις καρά-μαύρος και ιτ-σκυλί. Καραΐτ, μαύρο σκυλί, παλιόπαιδο δηλαδή. Πολύ πιθανό μάλιστα να ολοκλήρωσε το όνομα από το καράβι του προγόνου του.
Ο Καραβίτης, λοιπόν, με την αγνότητα του αγράμματου λαϊκού αγωνιστή και έχοντας έμφυτο το χάρισμα του λόγου, πέρα απ' αυτό του πολεμιστή, και πάνω απ' όλα μια φοβερή μνήμη, κατέγραψε, ως ο Μακρυγιάννης του Μακεδονικού Αγώνα, με απαράμιλλη λογοτεχνική χάρη όσα έζησε στον αγώνα. Κι ο αγώνας, όπως όλοι οι ένοπλοι αγώνες, πότισε με αίμα ανθρώπων, δικαίων και αδίκων, τη Μακεδονική γη, Πατριαρχικών και Εξαρχικών, χυμένο από σφαίρες ελλήνων κατά ελλήνων, βουλγάρων κατά ελλήνων, από μαχαίρια παλικαριών του κατά αμάχων Εξαρχικών χωρικών, από έλληνα αξιωματικό ενάντια σε έλληνα οπλαρχηγό, από κρητικό οπλαρχηγό κατά έλληνα ιερέα κλπ. [...] (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Τόμος Α.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ
ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΡΑΒΙΤΗ: Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝ
ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΒΑΣΙΛΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΗ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ - ΕΛΕΝΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΕΦΕΡΗ
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΩΤΗ
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΔΕΥΤΕΡΗ
ΣΥΝΤΟΜΟΓΡΑΦΙΕΣ
Τόμος Β.
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΡΙΤΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
ΤΕΛΟΣ
ΣΟΦΟΙ ΔΕ ΠΡΟΣΙΟΝΤΩΝ Κ. ΚΑΒΑΦΗ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ - ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΓΛΩΣΣΑΡΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΟΝΟΜΑΤΩΝ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΤΟΠΩΝΥΜΙΩΝ
SUMMARY
RESUME
ZUSAMMENFASSUNG
ΣΥΝΤΟΜΟΓΡΑΦΙΕΣ