Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Περί δημοκρατίας

Περί δημοκρατίας

Περί δημοκρατίας

Κωδικός: 978-960-274-526-7Έτος έκδοσης: 2001Συγγραφέας: Dahl, Robert A.Εκδοτικός οίκος: ΨΥΧΟΓΙΟΣΛέξεις κλειδιά: Πολιτικές δομές : τη δημοκρατία Κατάσταση: ΚΑΛΗ Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο Σελίδες: 278 Τίτλος πρωτότυπου: On democracy Θέματα: Πολιτικές δομές : τη δημοκρατία Γλώσσες: Ελληνική, Νέα
Tιμή Καταλόγου: 19.36€Έκπτωση:38%Τελική Τιμή:12.00€

Η αυγή της νέας χιλιετίας έχει αναδείξει τη Δημοκρατία και τα προβλήματά της ως ένα από τα κρισιμότερα προτάγματα των σύγχρονων Δυτικών κοινωνιών, αλλά και γενικότερα του παγκόσμιου κοινωνικού και οικονομικού συστήματος. Ιδιαίτερα, μέσα στους έντονους προβληματισμούς και τις αντιμαχίες που συνοδεύουν τη σημερινή παγκοσμιοποιημένη τάξη πραγμάτων, ο αναστοχασμός περί της ουσίας της Δημοκρατίας αποτελεί ένα σταθερό πόλο έλξης, ο οποίος τις περισσότερες φορές λαμβάνει ένα δραματικό χαρακτήρα. Ο Robert Dahl με το βιβλίο του «Περί Δημοκρατίας» επιτυγχάνει μια σημαντική συμβολή στην πολιτική θεωρία της εποχής μας, παρέχοντας μια ολοκληρωμένη άποψη σχετικά με το πρωτείο της Δημοκρατίας. Με απόλυτη σαφήνεια και μεθοδολογική αυστηρότητα αναλύει το νόημα και τη σημασία της Δημοκρατίας, τους τρόπους λειτουργίας της, τις προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει στον σύγχρονο κόσμο και τις προοπτικές της για το μέλλον. Ο Robert Dahl είναι καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και συγγραφέας ενός πλήθους εργασιών, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται τα βιβλία του «Ποιος Κυβερνά;», «Μετά την Επανάσταση», «Διλήμματα της Πλουραλιστικής Δημοκρατίας» και «Η Δημοκρατία και οι Κριτικοί της».


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]