Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Η Συνθήκη της Λωζάννης

Η Συνθήκη της Λωζάννης

Η Συνθήκη της Λωζάννης

Κωδικός Λαβυρίνθου: 100103Κωδικός-ISBN: 978-618-5302-09-2Έτος έκδοσης: 2017Εκδοτικός οίκος: 24 γράμματαΛέξεις κλειδιά: Συνθήκες και άλλες πηγές διεθνούς δικαίου Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο Θέματα: Συνθήκες και άλλες πηγές διεθνούς δικαίου Γλώσσες: Ελληνική, Νέα
Tιμή Καταλόγου: 17.00€Έκπτωση:25%Τελική Τιμή:12.75€
Αμεση παραλαβή / Παράδοση 1 έως 3 ημέρες

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
Εισαγωγή στη Συνθήκη της Λωζάννης
Η Συνθήκη της Λωζάννης στα Ελληνικά
Η Συνθήκη της Λωζάννης στα Τουρκικά
Η Συνθήκη της Λωζάννης στα Αγγλικά


Κάπου στην κεντρική Ευρώπη, οι Ρωμαίοι έχτισαν ένα στρατόπεδο, που ονόμασαν Lousanna ή Lausonium. Με την παρόδο των ετών προέκυψε μιά παράπλευρη πόλη που κυβερνήθηκε από τους δούκες της Σαβοΐας και τον τοπικό επίσκοπο. Η πόλη αυτή, Lausanne πλέον ονομαζόμενη, στο διάστημα 1536 - 1795 περιήλθε στην κυριαρχία του καντονιού της Βέρνης, ενώ της αφαιρέθηκαν οι πολιτιστικοί θησαυροί της.
Κατά τη διάρκεια των Ναπολεόντειων πολέμων, η θέση της πόλης άλλαξε και πάλι. Το έτος 1803, έγινε πρωτεύουσα του νέου διαμορφωμένου Ελβετικού καντονίου του Vaud /Βω, προσχωρώντας στην Ελβετική ομοσπονδία.
Η σημερινή Lausanne Λωζάννη, ανήκει στο Γαλλόφωνο (δυτικό) μέρος της Ελβετίας, που βρίσκεται στις ακτές της Lac Leman ή Lac de Geneve / λίμνης της Γενεύης.