Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Ιστορίες του φόβου και της νύχτας

Ιστορίες του φόβου και της νύχτας

Ιστορίες του φόβου και της νύχτας

Κωδικός: 978-960-256-082-2Έτος έκδοσης: 1991Συγγραφέας: ΑΝΘΟΛΟΓΙΑΕκδοτικός οίκος: Εκδόσεις ΕξάνταςΛέξεις κλειδιά: Ηνωμένο Βασίλειο, Μεγάλη Βρετανία, Αγγλικά, Ανθολογίες (εκτός ποίησης) Κατάσταση: ΜΕΤΡΙΑ Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο Σελίδες: 399 Θέματα: Ηνωμένο Βασίλειο, Μεγάλη Βρετανία, Αγγλικά, Ανθολογίες (εκτός ποίησης) Γλώσσες: Ελληνική, Νέα
Τελική Τιμή:15.00€

Όλες οι ιστορίες αυτής της συλλογής έχουν έναν κοινό παρονομαστή: τον τρόμο, αυτό το πρωτεϊκά πολύμορφο τέρας που παραμονεύει τον άνθρωπο σαν θηρίο από τα βάθη της προϊστορίας. Φυσικός όσο και μεταφυσικός, ο τρόμος δεν είναι παρά η αργή αποσύνθεση της πραγματικότητας. Κάτω από την επιρροή του, η προσωπικότητα διαγράφεται, ο κόσμος ανατρέπεται, ένας άλλος κόσμος κι ένα άλλο «εγώ» αναδύονται τις ώρες εκείνες που το συνειδητό υποχωρεί, τις ώρες ανάμεσα στο σούρουπο και το πρώτο χάραμα. 
Οι δεκατέσσερις ιστορίες της συλλογής θεωρούνται από τις καλύτερες στο είδος τους. Παλιότεροι και σύγχρονοι μάστορες του τρόμου σας μεταφέρουν μέσα από τα καταχθόνια μονοπάτια της φαντασίας στην καρδιά του φόβου. Εισχωρήστε μαζί τους στο δαιμονικό σύμπαν του τρόμου, αντιμετωπίστε πλάσματα βγαλμένα από τους σκοτεινότερους εφιάλτες. Δαίμονες, βρικόλακες, φαντάσματα, πανάρχαιοι κανίβαλοι σας καλούν στο μακάβριο χορό τους. Αφεθείτε...
Και όπως λέει ο Στίβεν Κινγκ: "Ξέρω πως το Πράγμα κάτω από το κρεβάτι μου δεν είναι αληθινό, μα, αν κατορθώσω να μη βγάλω το πόδι μου έξω από τα σκεπάσματα, δεν θα μου το αρπάξει". (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Εισαγωγή της μεταφράστριας

ΝΑΘΑΝΙΕΛ ΧΩΘΟΡΝ
Το μαύρο πέπλο του εφημέριου 
ΕΝΤΓΚΑΡ ΑΛΑΝ ΠΟΕ
Η μάσκα του κόκκινου θανάτου 
ΟΥΙΛΙΑΜ Μ ΘΑΚΕΡΕΪ 
Το στοίχημα του δαίμονα 
ΙΝΤΙΘ ΧΟΥΑΡΤΟΝ
Αργότερα 
ΣΟΜΕΡΣΕΤ ΜΩΜ
Ο άνθρωπος από τη Γλασκώβη
ΡΕΪ ΜΠΡΑΝΤΜΠΕΡΙ
Σκελετός 
ΡΟΟΥΖΜΕΡΙ ΤΙΜΠΕΡΛΙ 
Ο Χάρι 
ΡΟΜΠΕΡΤ Ρ. ΜΑΚΚΑΜΟΝ
Οι καλύτεροι φίλοι 
ΚΑΡΑ ΕΝΤΟΥΑΡΝΤ ΟΥΑΝΓΚΕΡ 
Ο ποταμός των νυχτερινών ονείρων 
Πέρα από κάθε μέτρο 
ΣΤΙΒΕΝ ΚΙΝΓΚ
Ο Μπαμπούλας 
Μερικές φορές επιστρέφουν 
ΚΛΑΪΒ ΜΠΑΡΚΕΡ 
Το σαρκοβόρο τραίνο του μεσονυχτίου 
Ο γιος του σελουλόιντ