Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Η ζωγραφική στο έργο του ΠρουστΚωδικός: 978-960-05-1373-8Έτος έκδοσης: 2008Συγγραφέας: Karpeles, EricΕκδοτικός οίκος: Βιβλιοπωλείον της ΕστίαςΝορβηγία, Ζωγραφική & πίνακες, Λογοτεχνία: Ιστορία & κριτική, Θεωρία της λογοτεχνίας

Η ζωγραφική στο έργο του Προυστ
Tιμή Καταλόγου:37.03
Έκπτωση:65%
Τελική Τιμή:13.00€

(. . .) Στο μυθιστόρημα αναφέρονται περισσότεροι από εκατό καλλιτέχνες, οι οποίοι διατρέχουν την ιστορία της τέχνης από το Trecento έως τον 20ο αιώνα, από τον πριμιτιβισμό έως τον φουτουρισμό, από τον Τζιότο έως τον Λεόν Μπαξτ. (. . .) Ο τόμος `Η ζωγραφική στο έργο του Προυστ` γεννήθηκε από μια περιέργεια σχετικά με τους πίνακες τους οποίους η οπτική μνήμη (. . .) του αναγνώστη δεν μπορούσε εύκολα να ανακαλέσει. (. . .) Οι πίνακες τους οποίους επιλέγει ο Προυστ για να εμψυχώσουν και να διευρύνουν τον επινοημένο κόσμο του `Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο` λειτουργούν δηλωτικά -ως περιγραφικές αναλογίες, ως μεταφορές και σύμβολα- θυμίζοντας τη γιαγιά του Αφηγητή και την επιθυμία της να φέρει τον εγγονό της σε επαφή με τα «επάλληλα στρώματα τέχνης». Στα χέρια σας έχετε έναν συνοδευτικό οδηγό των έργων που ο αναγνώστης συναντά στην πορεία του μυθιστορήματος, και ο οποίος δημιουργήθηκε για να φωτίσει τους ελικοειδείς διαδρόμους του. (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο της εισαγωγής της έκδοσης]

Είδος βιβλίου: Σκληρόδετο
Σελίδες: 352
Τίτλος πρωτότυπου: Paintings in Proust
Θέματα: Νορβηγία, Ζωγραφική & πίνακες, Λογοτεχνία: Ιστορία & κριτική, Θεωρία της λογοτεχνίας
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα